Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 otázek, které byste měli položit potenciálnímu partnerovi

28. 11. 2019

Dobře položená otázka dokáže poodhalit lidské nitro.

Randění je vždy úžasné. Potkávat nové lidi, zkoušet nová místa, sbírat nové zážitky. Nejlepší na tom ovšem je, že na nich poznáváte svého spojence stále lépe. Chcete se konečně s někým dát dohromady a začít vážnější část vztahu? Ale co když za to vaše momentální potenciální polovička nestojí? Co když k sobě „nepasujete“? Položte jemu nebo jí následující otázky a hned budete mít jasno.

1. Jaký je tvůj životní cíl?

Zdánlivě běžná otázka, která vám však odhalí skutečnou podstatu vašeho protějšku. Po čem v životě nejvíc touží? Mají vůbec nějakou touhu? Obecně je tato otázka jakási prvotní, která otevře cestu podobným vážným i zcela intimním dotazům. Hlavně vám ale odhalí, jestli vaše vysněná cesta životem vede stejným směrem nebo se rozděluje už na úplném začátku.

2. Kdo tě zatím nejvíce ovlivnil?

Otázka, která vám odhalí více úrovní života vašeho adepta na partnera / partnerku pro život. Dozvíte se o lidech v jejich životě, jestli mají nějaký vzor ve veřejně známých osobnostech a případně jaký. Vyčtete i to, jací by chtěli být nebo čeho by chtěli ještě dosáhnout.

3. Jak nejraději trávíš víkendy?

Dalo by se říci, že tohle už zčásti víte. Jistě váš brali na svá oblíbená místa (výměnou za ta vaše) a navrhovali činnosti, které byste spolu mohli podniknout. Co ale rádi dělají, když jsou bez vás? V dlouhodobém vztahu budete potřebovat mít i čas pro sebe… a odpověď hodně odhalí jejich soukromí. Máte podobné koníčky, zájmy, tužby?

4. Co nejvíce zbožňuješ na své práci?

Tuhle otázku můžete vpašovat i na první schůzky. Pokud jste ji zatím pokládali víceméně jen jako součást „balíčku prvních společenských otázek“, začněte opravdu poslouchat, jaké dostáváte odpovědi. To, co dělají za profesi, vám o nich neřekne tolik, jako co konkrétního na ní zbožňují.

5. Jaké jsou nejdůležitější věci v životě?

Otázka trochu filozofická, vždy ale velmi vypovídající. Každý odpoví podle toho, co jsou podle nich nejdůležitější věci v životě. Jedinou otázkou zjistíte, jaké mají touhy, morálku, skrytá přání, naučené chování a celkově se dozvíte i o způsobu jejich myšlení. Jaké jsou jejich osobní priority. Shodují se s těmi vašimi? Touhle otázkou se nejlépe dozvíte, co si váš protějšek od života přeje.