Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 ověřených způsobů, jak být atraktivnější

25. 1. 2021

Atraktivita v sobě skrývá víc než jen krásný obličej a dokonalou postavu. Když jsme atraktivní, jsme sebevědomější. A sebevědomý člověk si snáze hledá i najde lásku. Má více možností, ze kterých si může vybírat. Hledáte způsob, jak se pro druhé pohlaví stát hezčími i bez plastických operací nebo neustálého cvičení? Pak jste na správném místě. Přečtěte si 5 vědecky ověřených způsobů, jak se stát atraktivnějšími.

1. Obklopte se přáteli

Do svého profilu doplňte i fotografie, kde jste mezi přáteli. Ne jako první, ale třetí nebo čtvrtá fotografie ve skupině zvýší vaše šance na úspěšné seznámení. Podle studie Kalifornské univerzity hodnotí lidský mozek všechny obličeje pohromadě. Pokud tak třeba máte velký nos, ve skupině se v očích pozorujícího „rozmělní“ a ostatní průměrné nosy způvabní ten váš. Všechny obličeje pohromadě prostě vypadají atraktivněji.

2. Jděte do osobnějších rozhovorů

Nebojte se pokládat osobnější otázky i na začátku komunikace. Nenechávejte je na osobní setkání, které může přijít „bůhvíkdy“. Covid je tu stále s námi a uzavření může trvat ještě dlouho. Osobnějšími otázkami se více dozvíte jeden o druhém a podle několika studií se takoví lidé cítí propojenější.

Ptejte se na oblíbené knihy, na to, zda mají z dětství schovanou nějakou hračku a proč, zda mají na těle nějaká tetování nebo třeba na to, jaká je jejich nejoblíbenější zmrzlina.

3. Fotografie ze zajímavých a hezkých míst

Studie Ženevské univerzity ukazovala dvě fotografie lidí, jedni byli vyfoceni v luxusním bytě, druzí v malém z chudší části země. Ti v luxusu byli hodnoceni jako přitažlivější. Roli v tomto hraje čistě evoluce, muži i ženy v luxusu vypadají, že mají lepší schopnost se zabezpečit a tím i své potomky.

Nemusíte se hned stěhovat do nejdražšího bytu u vás na městě či vesnici, jednoduše vyberte krásné prostředí pro své fotografie na profil. Máte nějaké obrázky z dovolené v krásném resortu? Poslouží i památky, zvláště pokud jsou unikátní či zdobené, krásné destinace v zahraničí, luxusně působící restaurace, divadla… Výběr je veliký, pohrajte si.

4. S poctivostí…

Podle další studie jsou hodní lidé hodnoceni jako atraktivnější. Čínská studie předkládala účastníkům fotografie s krátkým popisem o člověku. Lidé popisovaní jako milí, pozorní, příjemní a skromní byli hodnoceni jako mnohem atraktivnější, než když je popisovala slova jako pyšní, nejdůležitější je práce a výsledky, vědomí si své ceny. Stejný člověk byl hodnocen jako atraktivnější u účastníků, kteří jej dostali s pozitivními charakteristikami než u těch s negativními.

Osobnostní vlastnosti jsou zkrátka propojeny s obličejem. Pozitivní zvyšují přitažlivost, negativní naopak.

5. Pořiďte si mazlíčka

Pokud hledáte důvody, proč si nějakého zvířecího společníka pořídit, nabízíme jeden navíc. Lidé s domácím zvířetem jsou obecně hodnoceni jako přitažlivější. Jsou totiž vhodnější pro dlouhodobý vztah, dokazují, že se zvládnou o někoho postarat, bývají přátelštější. Nejlépe „zabírají“ psi a kočky, ale i člověk s chameleonem je přijímaný jako přitažlivější.