Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 věcí, které váš manžel nenávidí

31. 5. 2017

1. Večer si vzpomenete, že něco nutně musíte řešit
Chtěli jste jet zítra na nákup nebo jste si vzpomněla na pojištění na dovolenou? Vážně to potřebujete řešit / vědět hned? Večer jste oba unavení a jste rádi za každou chvilku klidu. Nerušte jeho ani sebe. Problém jednoduše odložte na zítra. Pokud to ale do rána nepočká, přejděte hned k věci a vyřiďte problém co nejrychleji. Snažte si vyšetřit trochu volna jen pro vás dva.

2. Se vším ho posíláte k doktorovi
Jakmile mají pánové rýmičku, je jim na umření. Pokud se ale cítí dobře, o doktorovi nechtějí ani slyšet. Máte to také tak? Nejdříve se tedy sama sebe zeptejte, jestli ho neposíláte k lékaři až příliš často. Zamyslete se nad sebou také ve chvíli, kdy svému partnerovi vyčítáte nezdravý jídelníček, přednášíte o alergiích a z každé malé bolístky děláte smrtelnou chorobu. Váš manžel je dospělý. Své zdraví si zvládne ohlídat sám. Překonejte se a nechte ho se starat.

3. „Nesnáším, když...“
Když nechává špinavé ponožky na podlaze, hodí propocené triko z posilovny na nový gauč, nebo si neuklidí použitý talíř ze stolu? Větou „Nesnáším, když ty ponožky necháváš tady!“ ničeho nedocílíte. Manžel / partner informaci slyší, ale co s ní má dělat? Zkuste místo toho: „Házej všechno špinavé prádlo prosím tě rovnou do prádelny“. A jakmile to jednou udělá, pochvalte ho. Používejte pozitivní motivaci!

4. Měníte mu šatník
Případně zdobíte jeho pracovnu či s úsměvem navrhujete, jak by si měl přeskupit věci v garáži. Není problém, když ukážete na košili, která by mu určitě slušela, nebo že tahle soška by se mu hodila na stůl. Ale nejen ženatí muži nesnášejí, když se je snažíte předělat. Klidně navrhujte. Ovšem respektujte jeho vkus a osobnost!

5. Neuznáte dárek
Přinesl vám něco, co se k vám nejen vůbec nehodí, ale co nejspíše nikdy ani nevybalíte z krabice? Dobrá. Ale neříkejte mu to hned! Darovanému koni na zuby nekoukej, jak se říká. A i když by si váš manžel po letech vztahu mohl pamatovat, co se vám líbí a co ne, alespoň v těch prvních hodinách mu nekazte radost. Vyměnit se to dá vždycky.