Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bojíte se zamilovat?

10. 8. 2016

Minulost
Neúspěšný vztah v minulosti bývá jednou z hlavních příčin. Byl váš poslední rozchod obzvlášť bolestný? Málokterý vztah skončí šťastně. A pokud byl hlavní příčinou rozchodu ten druhý, může vás jeho ztráta pořád mrzet. Násilí, nevěra nebo jen špatná ex partnerova povaha vás bude pronásledovat i v dalším vztahu.

Nejasná budoucnost
Nový vztah je jako nezmapované území uprostřed džungle. Nevíte, co vás čeká. Nemůžete se ani spolehnout na povahu partnera, protože ho ještě neznáte. Neznámo přirozeně vyvolává strach. A v době, kdy se všemu nepříjemnému můžeme vyhnout, se podvědomě vyhýbáme i novému vztahu.

Ale já to dělám takhle!
Dosud jste byli ve svém hnízdečku sami a dělali si věci po svém. Se vztahem ale přichází i nutnost občas se přizpůsobit tomu druhému. Na svobodu se krásně zvyká. Jakmile přijde někdo druhý, část jí odevzdáte. A do toho se vám nechce.

Strach z bolesti
Bolesti srdce jsou horší, než zlomená noha. A s každým novým vztahem právě to riskujete. Co když se pohádáte? Co když vás zklame? Strach z bolesti je silná motivace, proč nové vztahy raději nezačínat. Bohužel nás často odrazuje i od věcí, které byste risknout měli. No řekněte, potkali byste toho pravého, kdybyste ani trochu neriskovali?