Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se oklepat z rozvodu?

28. 9. 2018

Ať už máte rozvod za sebou, nebo pokud vás teprve čeká, zajisté víte, že to není nic příjemného. Máte dojem, že už nikdy nebudete šťastní? Podívejte se, jak se lidově řečeno z rozchodu oklepat a začít znovu žít. A najít tak štěstí i lásku v novém životě.

Smiřte se s tím, že to chce čas

Moc vás nepovzbuzujeme takhle na začátku, že? Smíření je ale jedna z prvních fází při truchlení! A určitě jste si už vědomi, že rozvod, zvláště po letech vztahu, je skutečně nápor na nervy a psychiku. Čím méně času uběhlo, tím trpělivější sami se sebou musíte být. Tím laskavější na sebe buďte. Smíření nejde ze dne na den. Nikdy a nikomu. Nejste slaboši jen proto, že stále na svého bývalého nebo bývalou myslíte. Dejte si čas na uzdravení.

Dovolte si cítit všechno

Po smutku většinou přichází hněv a výčitky. Nebraňte se jim. Respektive se za ně netrestejte. Takové pocity jsou zcela přirozené. Klidně roztrhejte fotku svého / svojí ex. Je zcela normální i to, když v hněvu zničíte onu fotku a vzápětí se rozpláčete, co jste to udělali. Strach je další z pocitů. „Co teď budu dělat? Jak budu dál žít?“ Dovolte si je procítit a pak nechte tyto pocity odplout. Hněv se otupí a strach překonáte. Vždy jste všechno vyřešili? Vyřešíte to i tentokrát.

Najděte si nové koníčky

Vyplňte volný čas nějakou smysluplnou činností. Je důležité své pocity nepotlačovat. Když se v nich ale budete vyžívat, také to není zdravé. Místo toho, abyste doma už podvacáté uklidili i za těmi nejzapadlejšími šuplíky, nebo proplakali další balíček kapesníčků a vypili k tomu tři lahve piva, najděte si nějaký koníček. Pomůže vám zapomenout na vašeho ex / vaší ex a poskytne něco, na co budete moci pozitivně myslet. Postupně také sbíráte zajímavé historky a potkáváte nové lidi, kteří vám taktéž pomohou zaplnit náhlou díru. A v konečném důsledku tím také zvyšujete svoji atraktivitu.

Smiřte se se svou ztrátou a pokuste se odpustit

Nesoustřeďte se na to, co už nemáte k dispozici. Pomalu se přestaňte trápit s „co by kdyby“ a hleďte do budoucnosti. Otevřou se vám tak pomyslné dveře někam dál. Nová kapitola života. Nová kapitola s vaším lepším já, obohaceným o spoustu zkušeností, s novými a zajímavými lidmi.

Oslovujte druhé

Pokud jste muž, naučte se znovu důvěřovat svým schopnostem. Oslovujte ženy a seznamujte se. Nemusíte si hned hledat nový vztah. Stačí, když se spřátelíte. I příjemný rozhovor je obohacující. Dozvíte se, co se líbí současným ženám – od doby, co jste se o to u cizích dam opravdu zajímal, se to mohlo změnit. Nabydete sebevědomí, že stále ještě umíte oslovit krásnou dámu. A že vám zájem vrací. Pokud to tak snad na začátku není, pracujte na tom už jen tím, že se nebudete bát oslovit někoho dalšího. Dejte si za cíl potkat zajímavé lidi.

Pakliže jste žena, také se nebojte přistupovat k mužům a oslovovat je. Zjistíte, že jsou možná překvapivě vstřícní. Nestává se zas tak často, aby pěkného muže oslovila žena. Hledejte přátele, nové známé, zajímavé tváře.

Otevřete oči, pánové i dámy. Na světě je tolik zajímavých lidí. Pokud jste si jich v manželství nevšímali, zřejmě je čas to změnit. Dovolte si přistoupit k lidem a zase jim začněte důvěřovat.