Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vytvořit super fotografii na profil na seznamce?

27. 1. 2020

Najít opravdu dobrou fotku pro svůj profil není jen tak. Závisí na ní váš úspěch nebo neúspěch při seznamování. Dobrá fotografie totiž dělá až 90 % prvního dojmu. Projděte si s námi tipy, jak získat takovou profilovku, díky níž své nápadníky nestihnete přebírat!

Foťte, nehledejte
Pokud chcete skutečně maximalizovat svoji šanci na úspěšný profil, nespokojte se jen tak s nějakou fotkou, kterou jste našli kdesi v hloubi mobilu. Do životopisu byste také nevložili první obrázek, který vám padne pod ruku, že? Investujte tedy do své budoucnosti a poproste kamaráda, aby vám věnoval deset minut času. Nechte se účelově vyfotit!
 
Momentky si nechte pro rodinu
Momentky nalezené v mobilu často nejsou pro seznamování vhodné. Respektujte soukromí ostatních, a nepublikujte na seznamce cizí osoby. Respektujte také soukromí své. Domácí momentky jsou většinou tmavé, na hlavě máte často „vrabčí hnízdo“, jste oblečeni v domácím oblečení….. Kategorie sama o sobě je fotka z večírku, tu ale naštěstí používá pro seznamování naprosté minimum lidí.

Když poprosíte někoho dalšího, aby vás vyfotil, můžete si vybrat pozadí, popřemýšlet nad světlem a budete mít čas si přinejmenším uhladit vlasy a upravit líčení. Když se vám navíc opravdu povede, můžete fotografii využít i pro ten životopis nebo pro další příležitosti.

Co dodržet na každé fotce:

•    NIC přes oči!
•    Úsměv
•    Dobré osvětlení
•    Vyfoťte hlavu i s rameny
•    Na fotce buďte sami
•    Minimální velikost 600 px

Viditelné oči
Pravidlo, na které mnoho lidí nemyslí. Zrušte všechny kšiltovky, klobouky, vlasy shrňte za uši a dejte si pozor i na stíny. A rozhodně si na fotografii sundejte sluneční brýle.
Fotografie bez viditelných očí působí nedůvěryhodně a vy sami zcela neatraktivně. Jako fotka bezejmenného agenta, kterému se mají ostatní raději vyhnout. Bez ohledu na to, v jak krásném prostředí jste.

Usmívejte se
Klíčem k přátelskému dojmu je úsměv. Díky němu se vám rozzáří tvář i oči a snadno tak získáte body sympatičnosti navíc. Víte, že profily s usmívajícím se člověkem získávají až 4x více odpovědí? Ukažte v úsměvu zuby a toto číslo se dokonce ještě zvětší.
Prostý úsměv je jednoznačně lepší než všechny stylizace. Pokud například nejste profesionální model nebo modelka, takový „sexy pohled“ působí křečovitě a nedůvěryhodně.

Osvětlení je alfa a omega dobré fotky
Dobré osvětlení má vliv na celkový dojem. O očích schovaných ve stínu už jsme mluvili. Správné osvětlení vás ale může udělat mladšími, působí pozitivněji a přímo vybízí ke kontaktu. Nejlépe vypadají fotografie focené během dne, ideálně s čistým nebem.

Ukažte ramena
Antická obliba bust není náhoda. Již tehdy umělci věděli, že při vytváření portrétu nejlépe působí ne samotná hlava, ale hlava s ukázáním horní části ramen. Na lidské oko působí nejlépe. Při focení tedy myslete na to, abyste do obrázku zahrnuli i svoje ramena. Pokud se vám to zdá nedostatečné, protáhněte tělo až k pasu, ale ne dál. Pokud přidáte do profilu i fotografii postavy, uděláte určitě dobře.

Skromnost stranou
Na profilovce buďte jen vy. Do dalších fotografií beze všeho zahrňte děti, domácí mazlíčky nebo Grand Canyon, ale profilovou fotografii si nechte jen pro sebe. Je tím prvním, co ostatní uživatelé uvidí a rozhoduje o tom, zda dotyční rozkliknou váš profil nebo nikoliv.

Mějte obrázek dostatečně „velký“
Přes 80 % uživatelů seznamek je navštěvuje přes počítač. A jak už to bývá, u počítače máme největší monitory. Abyste nebyli rozmazaní, jako minimální velikost fotky doporučujeme 600 pixelů. Tak se zobrazíte čistě na většině zařízení a nebude z vás jen rozmazaná skvrna.

Vyfotit perfektní fotku se může zdát těžší, než ve skutečnosti je. Stačí si ovšem jen trochu pohrát s pozadím a vlastním studem. Získáte tak fotografii, kterou zaujmete každého.

Tak hurá do přírody s fotoaparátem a s někým, kdo vás pěkně vyfotí.