Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak začít online konverzaci?

26. 3. 2020

Na online seznamování se toho změnilo už hodně. Už se nemusíte nutit k chození do barů ani přemýšlet o tom, jak oslovit někoho, koho potkáváte v autobuse. Jedna věc je ale pořád stejná. Jak oslovit někoho, aniž bychom působili podivně, či dokonce nepříjemně? Víme, jak na to!

Zvolte správné místo

Pokud se chcete s někým seznámit, zaregistrujte se na kvalitní seznamku. Jinde to nezkoušejte. V nejlepším případě budete působit otravně, v nejhorším jako ekvivalent pronásledovatele v temném parku. Neztrácejte čas flirtováním tam, kde vám to nepřinese kýžený výsledek. Je zcela zbytečné registrovat se např. na videoherní fóra či do komentářové sekce zpráv a článků. Tam by byla vaše snaha o seznámení zbytečná.

Jedině na seznamkách odepisujete těm, kteří vás hledají. Rozesíláním pozdravů na všechny strany si také nepomůžete. Zvolte tedy nejen správnou platformu, ale i příjemce.

Zalichoťte. Na úrovni

Také máte potíže najít tu správnou lichotku, když toho druhého ještě pořádně neznáte? Chválit charakterové vlastnosti člověka, kterého jste zrovna poznali, nepůsobí zrovna upřímně. K dispozici máte jen jeho fotku a to, jak se sám popsal v profilu. Věřte nám, to stačí!

Vyberte něco z toho, co vidíte nebo víte a prostě držte lichotky na úrovni.

Zkuste třeba:

•    Na tvé profilové fotce ti to opravdu sluší.
•    Líbí se mi oblečení, které máš na fotkách v profilu.
•    Zaujalo mě, jak popisuješ svoje koníčky.

Nepoužívejte slang, nelichoťte figuře a vyvarujte se poznámkám o penězích, pokud jsou vyfoceni u moře nebo například v drahém značkovém oblečení.

Nezatajujte věci, které jsou pro vás důležité

Každý jsme už alespoň jednou slyšeli, abychom se na prvním rande vyvarovali povídání o politice a náboženství. Jsou to totiž dosti „výbušná“ témata a vaše schůzky by mohly skončit dřív, než opravdu začnou. Stejně tak není nejlepší nápad se hned ve třetí větě zeptat, koho váš protějšek v posledních volbách volil. Pokud je ale tohle téma pro vás důležité, nezatajujte ho jen proto, abyste se zalíbili.

Neskrývejte:

•    Politické zaměření, pokud je pro vás opravdu důležité
•    Víru
•    Pokud máte děti nebo jste rozvedení
•    Jídelníček - pakliže byste jako vegan nedokázali žít s „masožravcem“, nahoďte toto téma při první vhodné příležitosti

Jak ukončit konverzaci

Chcete si v budoucnu ještě popovídat a třeba se i znovu setkat? Nekončete konverzaci jen tak. Nenavrhujte hned, že se musíte setkat příště osobně, přesně v šest večer v restauraci na rohu. Nechte druhé straně manévrovací prostor.

Například:
•    Zítra budu doma celý večer, vyměníme si telefonní čísla?
•    Napíšeme si i zítra ve stejnou dobu?
•    Setkáme se osobně? Vyber si sám / sama kdy a kde.

Mnoho lidí se stydí, nerado si (jenom) píše a nemálo se také obává, koho mohou na internetu  potkat. Držte se výše zmíněných rad a vzhůru do seznamování!