Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jste připraveni na nový vztah?

31. 3. 2018

Málokdo chce zůstat celý život sám. Co když ale momentálně nemáte žádný vztah? Nezáleží na tom, jestli si někoho hledáte poprvé, čerstvě jste se s někým rozešli, nebo vás vaše láska opustila po dvaceti letech společného života. Na nový vztah musíte být připraveni. Prakticky i mentálně. Jak poznat, že jste připraveni na novou lásku?

Bývalý partner musí být minulostí
Záleží na mnoha faktorech, jak dlouho vám potrvá se „zbavit“ svého bývalého nebo bývalé i v myšlenkách. Možná máte za to, že jste zcela v pořádku. Všímejte si, jestli na ex myslíte i v obyčejných chvílích. Jak by reagoval na tohle? Líbilo by se jí to? V téhle situaci bychom dělali tuhle činnost a později by si myslel / myslela tohle. Pokud se vám vaše bývalá láska vkrádá i do běžného života, ještě jste je dostatečně neodřízli.

Nespěchejte
Vaším největším nepřítelem jste vy. Nevrhejte se do dalšího vztahu jen proto, abyste nebyli sami. Nebo protože se „to má“. Na nový vztah musíte být připravení. Jinak nebude mít cenu. Netrapte sebe ani svého nového partnera. Nezačínejte nový vztah, dokud jste nezpřetrhali všechna pouta s tím starým.

Nesrovnávejte
I když jste již všechno překonali, občas se můžete nachytat. Zvláště ve chvílích, kdy se s novým miláčkem pohádáte. Do mysli se vám začne vkrádat: „Tohle by se mi s bývalým / bývalou nestalo. Mysl neuhlídáte. Ústa ano. Napadá vás srovnání? Nevyčítejte si to, ale nikdy to neříkejte svému novému partneru! Také se ve srovnání „nevyžívejte“. Najděte to pěkné, co vám na současném miláčkovi vyhovuje a proč jste si ho / ji vybrali.

Nestavte nový vztah na bývalém
Dost často se stává, že se rozejdete kvůli někomu jinému. Zkrátka jste se potkali, zamilovali a jeden z vás (nebo oba) se kvůli tomu rozešel s tehdejším partnerem. Je to i váš případ? Nenechte bývalý vztah zasahovat do toho současného. Začněte od začátku. Zvlášť pokud se jeden z partnerů rozvádí. Tak dlouhý proces nutně zasáhl do vašeho rodícího se vztahu. Jakmile „krize začátku“ pomine, zapomeňte na ni a začněte, jako byste se potkali právě teď!