Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdy byste se neměli seznamovat aneb kdy se k sobě nehodíte...

21. 1. 2016

Ranní ptáče versus sova

Jste nejčilejší brzy ráno a většinu práce uděláte ještě před polednem? Večer se pak sotva navečeříte a v deset jste už v peřinách? V tom případě máte štěstí. Většina zaměstnání je nastavená právě pro ranní ptáčata. Problém nastává, jestliže váš partner ožívá až večer a do postele se jen zřídka dostane před půlnocí. Zpočátku se nejspíše budete sobě samým přizpůsobovat. Únava vás ale nakonec dožene oba a skončíte tak, že se budete jen míjet.

Aktivní versus klidný odpočinek

O způsobu vašeho odpočinku rozhoduje do značné míry i zaměstnání. A samozřejmě povaha. Barista se po celodenním stání asi nebude chtít lopotit v posilovně a úřednice si zase ráda zaběhá. Když se tihle dva střetnou, ta výbušná energie jednoho bude druhému imponovat. A akčnější partner zase ocení krásu obyčejného lenošení. Ale co po roce vztahu nebo po pěti? Jste si jistí, že budete svá odpoledne trávit stále spolu?

Světonázor

Odlišné názory na globální oteplování nebo čínský daňový systém žádnou neplechu ve vztahu nejspíše nenadělají. Ale jiný pohled na domácí politiku, nebo třeba umění, vás může časem rozdělit. Ze začátku budou nejspíše diskuze na tato témata zábavné. Zvláště, jestli neshodu nakonec vyřešíte romantickým večerem. Jenže jakmile opadne euforie, začnete se oba rozčilovat, že ten druhý prostě nechce pochopit vaše stanovisko.

Vize do budoucna

Otázka pořízení dětí, jejich výchova, bydlení, trávení rodinné dovolené.... Možná si myslíte, že všechny tyhle otázky jsou hudbou daleké budoucnosti a že vše ukáže až čas. Pravda, na přetřes přicházejí až v pozdějších fázích vztahu. I tak ale zpozorněte, pokud se neshodnete ve vidění ideální budoucnosti.

Láska bohužel nepřemůže úplně všechno. Ale dokáže mnohé. Přejeme vám tedy hodně štěstí při hledání vaší životní lásky!