Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kvůli čemu se nejčastěji hádáte?

27. 2. 2018

Vládne u vás tichá domácnost, nebo naopak  ta„italská“? Ať je to jak chce, pravděpodobně se nejčastěji hádáte  neustále kvůli stejným věcem. Poznejte je a lépe pak ovládněte své emoce. Čím více o něčem víte, tím spíše nemáte důvod se pohádat. Nevěříte? Čtěte dál!

Domácí práce
Nic nového, říkáte si? O domácí práce se nejčastěji hádají starší ročníky. Tedy především ti, kteři byli vychováni ještě v modelu „žena se stará o domácnost, muž nosí domů peníze“. I mladším generacím může tento zažitý model způsobovat problémy. Zde se však častěji jedná o konkrétnější neshody. Jako jak často se bude luxovat, kdo umyje nádobí, kdo uvaří? U domácích prací nezbývá než mluvit, mluvit, mluvit. Dohodněte si pravidla a ta dodržujte. Uvidíte, že hádek ve vaší domácnosti ubude.

Společný čas
Spíše moderní záležitost. Dříve byl jen jeden model chození – trávili jste spolu víkendy a pokud byl čas, alespoň jeden den v týdnu. Dnes se stále více rozmáhají jiné manýry. Jeden chce se svým miláčkem trávit více času, než ten druhý a je zaděláno na problém. Opět spolu mluvte. Chcete se vídat častěji? Řekněte to! Mluvte o tom, jak si představujete váš vztah, alespoň co se množství společně tráveného času týče.

Sociální sítě
Nejrůznější sociální sítě jsou v našich životech poměrně novinkou. Není divu, že s nimi neumíme všichni ještě pořádně zacházet. Dlouhodobí partneři se kvůli nim hádají nejčastěji. Proč? Protože řeší kdo z nich bude sdílet společné zážitky, se podezírají z nevěry, pokud se jejich protějšek s někým baví „až příliš“ a také se obviňují ze závislosti na nich. Zamilovaným vadí i lajkování statusů jiného muže nebo ženy nebo to, že si jejich protějšek ještě nezměnil vlastní status na zadaný.

Peníze
Další případ klasických hádek. Kolik utratíte za dovolenou, kdo dá víc na domácnost, jestli koupíte drahé luxusní židle, nebo spíše ty levné nepohodlné. Modely z dětství a zvyky vás silně ovlivňují. Pokud se navíc vaši rodiče o peníze hádali, tím spíše o ně budete bojovat i vy. Buďte oba otevření diskuzi, jedině tak se podobným hádkám vyhnete.