Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod šťastných párů, jak budovat vztah

30. 7. 2020

Šťastný vztah je tak trochu záhadným pokladem, po kterém neustále všichni pátráme a jenž chceme najít. Naštěstí se zdá, že někteří ho přece jen objevili. A co víc, podělili se o tajemství, jak si tento poklad, šťastný vztah, vybudovali a jak ho zvládli udržet. Předáváme dál. Podívejte se!

Buďte šlechetní

Šlechetnost je v páru klíčové slovo. Když něčemu dáváte cenu a věnujete tomu svůj čas, vašeho miláčka to k vám přitáhne. Věnujte se svému protějšku a vašemu vztahu. Nemusí se jednat o velkolepá gesta, stačí si pomáhat navzájem v domácnosti, darovat čas od času nějakou drobnůstku, pohladit partnera / partnerku po rameni nebo po zádech. Předáváte tak podvědomou zprávu, že si ceníte svého protějšku.

Jak se chováte v každodenním životě, aniž by bylo nějaké výročí / svátek, to je přesně to, co vytváří vztah. Cokoli děláte z lásky, vám lásku vrátí.

Zůstaňte atraktivní

Choďte cvičit a přemýšlejte o jídle. Muži i ženy se cítí pohodlně ve svých tělech, pokud jsou ve formě. Pokud ale začnete nabírat váhu po porodu, nebo z přílišného popíjení piva, pokud začnete všude jezdit autem, začne vás nahlodávat nízké sebevědomí. Všechno pak ovlivňuje váš vztah. Můžete spolu začít cvičit nebo si vytvořit tradici z aktivních víkendových schůzek.

A v neposlední řadě, díky pravidelnému cvičení zůstanete déle aktivní i v seniorském věku. Opravdu to není jen o dokonalé postavě, po které toužíte. Pokud budete od mládí pravidelně cvičit, budete moci běhat ještě v devadesáti, zatímco vaši necvičící kamarádi se už v sedmdesáti sotva zvednou z křesla. A chodit na rande do přírody, místo toho, abyste zůstali sedět před televizí a stěžovali si navzájem na bolavé klouby, je přece lepší.

Vždy buďte připraveni naslouchat

Buďte svému miláčkovi bezpečným přístavem, kam se může přijít kdykoliv vypovídat, postěžovat si, podělit se o radostnou novinu nebo se vyplakat. Dávejte si záležet, aby váš protějšek nikdy nezapochyboval o tom, že se vám může otevřít, svěřit vám své myšlenky, strachy i radost. Buďte empatičtí.

Často se dotýkejte

Doteky oživují jiskru ve vašem milostném i emocionálním životě. Často se objímejte, držte se za ruku na procházkách nebo v restauraci, dotkněte se, i když se jen míjíte ve vlastním domově. Pozitivní vliv dotyků na vztah dokládá i věda. Oxytocin, který se při doteku kůže na kůži uvolňuje do těla, podporuje pouto mezi vámi a posiluje imunitní systém.

Mluvte o svém milostném životě

Jak se ti líbilo naše poslední milování? Jaké fantazie bys chtěl/a zkusit? Je tvá povaha spíše dobrodružná, nebo plachá? Co tě vzrušuje? Probírejte navržená i svoje témata do hloubky, ptejte se konkrétně i otevřenými otázkami. Budete překvapení, jaké odpovědi můžete dostat.
Mnoho párů bohužel podceňuje povídání si o milování a nechávají věci tak nějak plynout. Svůj vytoužený zážitek ale nezískáte naznačováním. Řekněte si o něj.

Vyzařujte a dávejte pozitivitu

Vaše schopnost přitáhnout lásku, štěstí a touhu závisí mimo jiné na tom, jak jste na ně naladěni. Právě to ovlivní i vašeho miláčka. Aneb čím šťastnější jste, tím spíš budete štěstí vyzařovat, předávat ho svému miláčkovi a přitahovat z okolí stejně nebo podobně naladěné lidi. „Co dáváte vesmíru, to vám vesmír vrátí.“

Nezaobírejte se věcmi donekonečna, přijměte minulost a poučte se z ní. Vždy směřujte k něčemu lepšímu, k lepšímu já. Snažte se být pozitivní i sami pro sebe. Pozitivní věci se k vám začnou slétávat. A mezi nimi samozřejmě i váš miláček.