Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nebuďte nudní aneb proč se vám vztahy vyhýbají?

24. 2. 2020

Dostanete se maximálně k druhému rande? Přestane vám po chvíli dopisování na seznamce dotyčný psát? Proč? Důvod může být trochu bolestivý, ale snadný na vyřešení. Jste nudní. Co s tím? A jste vůbec? Přečtěte si článek a zjistěte to!

Nemluvte jen vy
Abyste se s někým seznámili, musíte mluvit. Ale ne zahájit monolog hodný starořímských her! Na dalším rande nebo při odepisování na zprávy si všimněte, kolik dáváte informací v jedné promluvě. Mluvit v kuse déle než pět minut, je už na pováženou. Deset a více minut je jasný signál pro váš protějšek, aby se už neozval. Podobně si stojí zprávy na messengeru, které musí váš protějšek scrollovat stále níž a níž. Ani rozdělit vaši řeč do několika zpráv nepomůže! Nechte mluvit také druhou stranu. Rozpovídat se navíc mohou obě pohlaví. Nepřeskakujte tento krok jen proto, že „vás se přece netýká“.

Nebuďte příliš vážní
Svět umí být občas krutý a v práci možná nesmíte ukázat jedinou známku slabosti. Při komunikaci s druhým pohlavím ale od té vážnosti upusťte. Pokud berete vše až příliš vážně, lidé kolem vás dříve či později začnou našlapovat velmi opatrně. Dávat si pozor na to, aby neřekli něco, co vás naštve, rozesmutní, nebo urazí, to není dobré. A znáte snad někoho, kdo chce trávit čas s člověkem, se kterým se bojí otevřít pusu? Zasmějte se vtipu, proneste svůj. Ne nadarmo se říká, že smích lidi stmeluje.

Zkoušejte nové věci
Komfortní zóna je úžasná. Jste tam v bezpečí, víte, co vás čeká a nikdo a nic vás nezraní. Jenže je tam nuda. Jsou vaše zájmy už od začátku pořád stejné? Příležitostné kino, dovolená u nejbližšího rybníka a pravidelná návštěva (jedné) oblíbené restaurace? Třeba se vám povede seznámit s někým, kdo bude toužit rozšířit vaše obzory. To se ale musíte nechat, že? Nebojte se vystoupit ze své komfortní zóny, zkoušejte nové věci. Pomůže to nejen vám osobně, ale získáte tak nespočet historek, které můžete vyprávět. I těch vtipných. A jak už víme, přílišná vážnost škodí. Odvažte se.

Vzdělávejte se
Co to? Svět je obrovský a stále se něco děje. Zajímejte se o to, co se děje, ať už v politice, náboženství… Jak je na tom kultura, jaké nové technologie se objevují nebo co jiného se teď učí děti na základce? Jistě, na první rande to úplně není, ale přece nechcete celý život mluvit jen o sobě, o práci a o tom, co jste nakoupili! Zabruste do témat, které nejsou o vás a vašem životě. Jen tak najdete společné zájmy. A hlavně nebude vaše konverzace závislá jen na tom, co vám řekl kolega v práci (jestli vůbec něco řekl), nebo že v obchodě narazili na nečekanou slevu.