Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší rady k seznámení a randění — psycholog radí

5. 5. 2021

Vztahy jsou nesmírně komplikované a zároveň snadné jako mrknutí. Přihlásit se na seznamku je velmi jednoduché. Najít perfektní ženu nebo perfektního muže právě pro vás už ale tak snadné není. Zeptali jsme se zkušené psycholožky se zkušenostmi z párové i individuální terapie, jaké jsou podle ní nejlepší tipy k seznámení. A že jich za život hodnotila už hodně. Podívejte se na její odpovědi.

Do hledání partnera investujte čas

Najít ideální protějšek zabere čas. Několikrát také určitě sáhnete vedle. Abyste v hledání uspěli, in-vestujte do něj čas a soustřeďte se na něj. Rande jednou za rok a jenom odpovídání na zprávy na seznamce vám moc nepomůže. Zvolte také správné prostředky. Nejen díky covidu teď máte nejlepší šanci na online seznamce jako EliteDate. Už při registraci zdarma vám nabídne množství partnerů přesně podle toho, co hledáte.

Důležité je vědět, co hledáte

Hledat jehlu v kupce sena je obtížné. Ale co teprve to správné stéblo mezi dalšími tvořícími kupku? Rozmyslete si, co od života chcete — ano, od života — a hledejte podobné hodnoty. Až potom roz-hodujte, jaké vlastnosti by měl mít váš budoucí muž nebo žena. Neztrácejte čas s někým, s kým se později evidentně rozejdete. Chcete děti? Nepište si s někým, kdo dal jasně najevo, že o potomky nestojí.

Nepřetvařujte se

Všichni toužíme po někom, kdo nás bude milovat v našich nejlepších i nejhorších chvílích. Jak ale chcete najít někoho, kdo má skutečnou hodnotu jako člověk a parťák, když budete lhát o svém vzhledu, práci nebo koníčcích? Na profilu ani během osobních setkání se nepřetvařujte. Chovejte se, jak nejlépe umíte, to je samozřejmé. Ale za každou cenu se vyhněte lžím.

Máte někoho rádi? Řekněte jim to

Je snadné hrát hry. Čekat, až napíše ten druhý, hrát si na nedostupné, vyprávět historky. Vztahy ale rostou na vzájemné důvěře a respektu a ty nemůžete vybudovat během hraní her. Máte někoho rádi? Řekněte to! Žádné tanečky kolem.