Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová láska? Zamilujte se!

24. 5. 2013

Vědci dávno přišli na to, že vznik lásky je umožněn spuštěním mnoha chemických reakcí v našem mozku v důsledku různých okolností. Můžeme je ovlivnit? Můžeme se připravit na novou lásku? Co nám ji pomůže získat?

KTERÉ OKOLNOSTI NÁS OVLIVŇUJÍ?

Správné načasování

Abyste se mohla zamilovat, musíte být připravená / připravený!

Nestavte svou práci a kariéru na piedestal

Jsou samozřejmě velmi důležité pro vaši spokojenost, pro vaše štěstí, ale samy o sobě vám pro budoucí vztah nepomohou.

I když po lásce toužíte, ale v této chvíli se soustřeďujete nejvíc na svou kariéru, rozhodně na lásku připravená nejste, přestože si to myslíte.

 

 

            obr-1.jpg

Zdroj: stuffkit.com

Odsuňte vzpomínky na bývalého partnera hodně dozadu

Seznámení a nové lásce se podvědomě bráníte tehdy, pokud jste se ještě nedokázala odpoutat od minulého partnera. Stále na něj myslíte, vybavujete si jeho slova v určitých situacích, vyhledáváte filmy, které jste viděli společně, nedokážete se zbavit jeho fotky, chodíte na místa, kde vám s ním bylo dobře.

Odhoďte zlomené srdce

Jistě, vrhnout se okamžitě po rozchodu do nového vztahu není dobré. Je důležité, abyste se zregenerovala a načerpala nové síly. Odpočiňte si, uvědomte si, co sama chcete. Je dobré se nějaký čas věnovat jen sama sobě a své práci, neboť i ona je důležitá pro vaše štěstí. Smutek nesmí trvat zbytečně dlouho. I on musí jednoho dne skončit a vy budete připravená na nový začátek, protože nejlepší kombinace pro štěstí je mít dobrou práci a současně i lásku.

Uvolněte své srdce pro novou lásku.

 Nenazývejte bývalého partnera osudovým mužem. Vyhoďte všechny věci, které si od vás neodnesl. Zbavte se všech mailů od něj, které máte stále v poště. Lákají ke čtení, přestože už nic neznamenají. Pokud máte stále ještě jeho jméno na dveřích, či schránce, vyměňte ho pouze za své. Přerušte to jednostranné pouto. Nový muž nechce vidět známky toho, že tu někdo před ním byl a vy na něj nedokážete zapomenout.

Zrušte svou pohodlnou samotu.

 Sice byste chtěla nové seznámení, ale nic pro to neděláte. Na budoucího partnera máte vysoké nároky, nechcete z nich slevit a nejradši byste chtěla vlastní kopii, abyste se nemusela nikomu novému přizpůsobovat. Pokud chcete kopii, chtěla byste ji s nectnostmi, které máte i vy sama? A protože žádná kopie není ve vaší blízkosti, nové seznámení nehledáte. Vylezte ze své ulity a jděte střední cestou. Mějte několik požadavků, ze kterých nelze slevit, hlavně na mužův charakter, ale ostatní nechte vývoji vztahu, třeba budete příjemně překvapena.

 

             Seznamování

Zdroj: www.sodahead.com

Mapa lásky

Každý ji má v sobě. Člověk si již od dětství sestavuje seznam vlastností ideálního partnera. Je poznamenán vztahy s rodiči, sourozenci, prvními láskami, ale i zkušenostmi kamarádů, či kamarádek. Čím jsme starší, tím je seznam plnější, jsme náročnější a ubývá vhodných partnerů, kteří by ho dokonale splňovali. Zkuste slevit v některých bodech. Moje čtyřicetiletá kamarádka lékařka je nyní šťastná s opravářem aut. Zjistila, že podmínka vysokoškolského vzdělání pro ni není to nejdůležitější. On ji doprovází na koncerty vážné hudby, ona s ním jezdí na rockové festivaly.

Kontakt

 Snadněji se zamilujete do někoho, koho znáte. Třeba ho znáte několik let, jeden druhého jste si nevšímali a najednou je to láska jako trám. Jak to, že jste si nevšimla, jak je úžasný. Láska může snadno vzplanout i k cizinci. Tajemství přitahuje, láká. Zamilujete- li se do bohéma, tušíte, že mu láska nevydrží dlouho, ale stejně do toho jdete i tímto vědomím.

Vzájemná blízkost

Muž, který umí zajímavě vyprávět, bude hovořit o tématech, která jsou vám blízká, vás jistě zaujme. Bude se vám zdát sympatičtější. Seznámení s ním se nebudete bránit. Snadněji pak přehlédnete některé jeho nedostatky. Jeho nadváha vám pak nebude tolik vadit, stejně jako pleš. Jeho vyšší věk vám naopak může imponovat, jeho výška vám bude lhostejná.

Den D

Všechny vazby na minulého partnera jste přerušila, cítíte se uvolněně, sebevědomě. Na nový vztah jste připravena. Teď by mohl přijít ON. Kde ho však najít? Pokud vám pomohou kamarádky a jejich partneři k seznámení s někým novým, můžete mít vyhráno. Pokud vám kamarádky pomoci nemohou, klidně se obraťte na seznamku. Dnes je to běžný způsob seznamování. Rozhodně bezpečnější, než hledat novou lásku po barech. Seznamka vám umožní prohlédnout si muže na fotce. A pokud se vám bude líbit, pokračujte. Přečtěte si vše, co o sobě píše. Domluvte si s ním schůzku, abyste se poznali a neměli o sobě zkreslené představy. Buďte sebevědomá. Muži mají rády ženy, které si věří, dbají o sebe a nekňourají.

ABYSTE MOHLA MILOVAT DRUHÉ, NAUČTE SE MÍT RÁDA SAMA SEBE. NEPODCEŇUJTE SE.