Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potkali jste správnou osobu ve špatný čas

24. 11. 2020

Potkat lásku svého života, ale ve špatný čas? Tak to se stává velmi často. Víte, že jste potkali někoho a že chemie mezi vámi je nepopiratelná. Jenže čím více času spolu trávíte, tím častěji se sami sebe ptáte, zda jste se náhodou nepotkali ve špatný čas.

V takovýchto špatně načasovaných láskách oba víte, že to nefunguje. Víte, že toho druhého zbožňujete… jenže to opravu nejde. Ze všemožných důvodů, které si ani nemusíte uvědomovat. Stojíte právě před takovým vztahem? Podívejte se na následující případy pravých lásek ve špatný čas. Pokud nějaký z nich zní jako ten váš, víte, o co jde.

Máte úplně jiný životní styl

Váš objev je ten jeden člověk z milionu a vy jste zamilovaní. Jenže oni chtějí byt ve městě a vy jste typ do rodinného domu na vesnici. Ani jeden z vás se nechce hnout ze svého místa. Vy máte psa, zatímco oni omdlévají při myšlence chlupů v bytě. Nebo si šetří na něco opravdu velkého v budoucnu, zatímco vy vytahujete peněženku, kdykoli se vám něco opravdu líbí. Ať je to, jak chce, oba víte, že dříve nebo později se vaše životní styly střetnou a nebude to hezké.

Vaše dlouhodobé cíle se vylučují

Váš současný miláček je Ten jeden. Má většinu nebo i všechny rysy a kvality, které u životního partnera hledáte. Jenže vždy sebou trhnete, když mluví o svých dlouhodobých plánech. Je až bolestivě zřejmé, že se jejich a vaše plány navzájem vylučují.

Chcete třeba procestovat svět, zatímco váš vyvolený / vaše vyvolená mají v plánu zůstat doma a pracovat na svém životním projektu. Ani jedno není špatně. Vy se ale zrovna teď nechcete uvázat k jednomu místu a oni zase nechtějí odhodit vše, na čem pracují, a toulat se.

Žijete příliš daleko od sebe

Vzdálenost se sice dá překonat, a dokonce může váš vztah zpevnit. Vztahy na bývají ale komplikované. Ještě obtížnější to je, když se můžete (jakkoli) kontaktovat jen vzácně. Oba navíc máte vlastní starosti a povinnosti, oba máte cíle, jež si mohou se vztahem navzájem překážet a zdržovat jeden od druhého. V jednu chvíli prostě můžete dojít k závěru, že se potřebujete osvobodit od romantického vztahu s člověkem, kterého můžete zbožňovat, ale jenž se prostě nevejde do vašeho života teď a tady.

Už mají jiný vztah

Může se zdát, že tahle osoba je všechno, po čem jste kdy toužili. Jenže on nebo ona už s někým chodí. Můžete si skvěle rozumět. Jenže oni nemají žádné rozcházení v plánu? Ustupte, dejte jim prostor a nechte je, ať sami přijdou na to, kdo je pro ně nejlepší.

Nejsou v tuhle chvíli připraveni na vztah

Vy jste připraveni na vážný vztah. Chcete s vaším vyvoleným / vaší vyvolenou trávit čas a prožívat všechny ty klasické fáze vztahu. Jenže oni zjevně ještě připraveni nejsou. Mají krátce po rozchodu, soustředí se na kariéru, či zkrátka nechtějí zrovna teď vážný vztah.

Ať je to, jak chce, na přesném důvodu nezáleží. Poskytněte vašemu vyvolenému / vaší vyvolené čas, který zjevně potřebují. Za nějakou dobu možná dojdou ke stejnému uvědomění, totiž že jste ti praví a chtějí s vámi zůstat po zbytek života.  A nebo také ne.