Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč ztratí muž o ženu zájem?

26. 8. 2019

Nemůže z vás spustit oči. Možná hází kamínky na vaše okno a ptá se, jestli se s ním vyplížíte ven za dobrodružstvím. Posílá vám květiny a nechává vzkazy. Říká, že na ženu jako jste vy čekal celý život. Konečně s ním jdete na rande, a pak… nic. Proč muži tak náhle ztrácí zájem?

1. Objevil u vás nějaké své „Ale“

Nakonec jste podlehla jeho uhánění a šla s ním na rande. I když probíhalo vše skvěle, najednou se odmlčel, nebo se začal chovat vyhýbavě. Proto může být několik vysvětlení a jedno z nich je například to, že o vás najednou smýšlí „Jako anooo, ale…“.
Vážně se mu líbíte, ale zjistil, že váš názor na politiku ho rozčiluje. Někdy ve vzdálené budoucnosti by chtěl děti, vy si ale užíváte života a lidem mladším patnácti let se vyhýbáte jako moru. Má mnohem radši sex než vy. Nebo naopak vycítil, že vy máte mnohem radši sex než on. Nic si nevyčítejte, není to vaše chyba. Jeho zájem o vás šel evidentně jen tak daleko, jak jste splňovala jeho představy.

Co s tím: Promluvte si s ním tak upřímně, jak se vám ho podaří rozmluvit. „Co chceš od vztahu, jak si ho představuješ?“ Věřte jeho odpovědi a představte si, co byste musela udělat, aby vám to klapalo. Na 99 % přijdete na to, že vám za to nestojí.

2. První rande se nevydařilo

Co si budeme nalhávat, první rande se mohou nevydařit tolika způsoby. Naprostá většina jich ale ukáže, s kým máte tu čest. A kdo byl zdálky tak okouzlující, je najednou strašlivě nudný, nezajímavý nebo s povahou naprosto opačnou, než jakou máte vy. Nic z toho nemůžete vědět, pokud se váš protějšek náhle odmlčí. Nebo se vymlouvá, že nemá čas. A dělá lidově řečeno mrtvého brouka.

Co s tím: Pokud vás doteď uháněl a po prvním rande mlčí, dejte tomu trochu času. Neztrácejte ho ale víc, než je nutné. Ani po týdnu nezvedá telefon a vypařil se z povrchu zemského? Pravděpodobně se při skutečném setkání stalo něco, co propíchlo jeho vyfantazírovanou bublinu. Smiřte se s tím, že jsou věci mezi nebem a zemí a rozhlížejte se dál.

3. Dostal „lepší nabídku“

Nikdy nevíte, co se tomu druhému odehrává v hlavě. Náhlý konec bez pořádného vysvětlení je záležitostí spíše už dlouhodobějšího svazku. Jste čerstvě ve vztahu, rozumíte si, začíná se mezi vámi něco rozvíjet… a najednou se s vámi rozejde. Než si začnete přehrávat každičkou minutu vašeho vztahu a hledat, co jste udělala špatně, nadechněte se. Možná to mezi vámi nebylo tak skvělé, jak jste si myslela. Přes růžové brýle jste ale neviděla, že váš protějšek vás „až tak moc nebere“. Nebo se v jeho životě objevila žena, které dal přednost. Stává se to a neznamená to, že jste udělala něco špatně.

Co s tím: Pokud se s vámi někdo rozešel bez jakéhokoliv náznaku, že je něco špatně, moc s tím nenaděláte. Poučte se do budoucna. Aneb investujte pouze do lidí, kteří sdílejí vaše vztahové cíle a jsou ochotni na něm pracovat.

4. Něco na sexu prostě nepasuje

Vezmeme to čistě vědecky. Každý organismus miluje jídlo a sex. Jídlo zajistí přežití vás samotných a sex zaručuje přežití druhu. Proto to příroda zařídila tak, abyste perfektní sex měli právě s tím, kdo vám zajistí nejlepší potomky. Takže pokud vám něco nesedí, máte na 80 % zaručeno, že si spolu nebudete rozumět ani ve vztahu jako takovém.

Možností je opět spousta. Byl moc obyčejný, moc divoký. Byli jste příliš hluční nebo naopak až moc nevýrazní. Erotogenní zóny na místech, které se vám nezdají. Používání zubů. Divné pubické ochlupení. Ať už se stalo cokoliv, něco prostě ve vašem muži zanechalo dojem, že tohle nepůjde. A on už se neozval.

Co s tím: S věcmi jako typická vůně nebo erotogenní zóny nic nenaděláte. Samotné schopnosti jsou ale něco jiného. Chcete co nejvíce zvýšit svoje šance? Naučte se umění milovat. Nemusíte nacvičovat prakticky, nakupte knihy, najděte kurzy, poučte se u profesionálů, masturbujte.

5. Potkala jste profesionálního baliče

Poslední typ je prostý. Je to prostě hráč. Živí se vzrušením z lovu, dělá si do notýsku (nebo do složky v počítači) čárečky a jeho jediné přání je co nejvíc navýšit počet žen, se kterými spal.

Co s tím: Odškrtněte ho jako víkendovou zábavu a udělejte si vlastní poznámku do zápisníku mužů, kteří vás příjemně rozptýlili.