Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seznámení online? Proč ne!

24. 5. 2013

Seznamování přes internet považujme za doplňkové seznamování pro lidi, kteří se nemohou seznámit v přirozeném prostředí. Jedním z důvodů může být, že v jejich okolí takové prostředí chybí.

 Pro koho je seznamka vhodná?

Například pro manažerku, která své práci obětuje mnohem více času než kdokoli jiný. V jejím okolí není žádný svobodný muž a s podřízenými flirtovat nemůže. Mohlo by to být bráno jako harasment. Manažerka, která nemá děti, ale touží po nich. Vzdělaná žena s dobrým finančním zázemím, ale bez partnera. Žena, která netouží po krátkodobé známosti. Ráda by poznala partnera, se kterým by mohla sdílet radosti života, se kterým by mohla založit rodinu. Pro takovou ženu může být online seznamka skutečně přínosem. Neztrácí čas v prostředí, kde se potencionální nápadník nevyskytuje. Všichni v seznamce po seznámení prahnou a tak si nebudou namlouvat, že tu jsou jen náhodou.

Ovšem, pokud má člověk vnitřní blok, který mu nedovolí s protějškem komunikovat, je plachý, neschopný druhou osobu zaujmout, nejspíš mu nepomůže ani seznamka pro náročné. Může pro něj být stejně frustrující, jako seznamování v přirozeném prostředí, i kdyby bylo plné lidí, kteří by byli na takové úrovni, která by mu vyhovovala. I když dostane v seznamce kontakt, první schůzka bude pro něho zároveň poslední, stejně jako kdykoli předtím, ať se seznámí jakýmkoli způsobem.

 

 

Láska přes internet

Zdroj: www.newhdwallpapers.in

 

Seznamka je pohodlný způsob seznamování a mnoha lidem to tak vyhovuje. Není třeba si nic nalhávat. Nabízí se jim neomezený přístup na seznamovací trh, což může být výhodné, ale nezapomeňte, že má svá úskalí. Partnera si nemůžete předem prohlédnout, osahat, vyzkoušet.

Seznamka dnes není místem pro ztroskotance a životní nešťastníky. Ale pro lidi, kteří jsou trochu starší a jimž ubyly možnosti seznamovat se v přirozeném prostředí. Mnoho lidí, kteří právě dokončili svá studia, najednou zjistí, že diskotéky pro ně nejsou tím pravým místem. Z bývalé party nikdo volný nezbyl a oni nemají kam jít, nemají se kde seznámit. Práce jim zabírá příliš mnoho času a ten pak schází na vyhledávání prostředí a lidí, kteří se jako oni chtějí seznámit.

Online seznamka zvyšuje šance na nalezení partnera. Berte ji jako nezávaznou hru. Stejně jako v přirozeném prostředí, ne každý vztah se povede. Pokud jste dostali kontakt, snažte se co nejdříve potkat s dotyčnou osobou v reálném prostředí, neboť dlouhodobá virtuální konverzace vede k zidealizování protějšku. Mohli byste být velmi zklamáni, nebo byste se sami ochuzovali o některé etapy postupného sbližování.