Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy jsou závislé na zlých mužích

1. 11. 2019

Znáte průpovídku, že ženy si nikdy nevyberou hodného muže, ale jen toho, který s nimi zachází jako s kusem hadru? Vědci zjistili, že je to často pravda! Proč tomu tak je a jak proti tomu bojovat?

Hodní vs. zlí muži

Skutečně hodní muži často zůstávají na ocet, protože ženy – lépe řečeno mladé dívky – si spíše vyberou toho, který o ně vůbec nestojí, manipuluje s nimi, podvádí je, zkrátka se k nim chová příšerně. Není to v žádném případě vina těch hodných mužů, ani jakéhosi ženského sebemrskačství. Za všechno může… závislost.

Dopamin působí jako droga

Představte si, že tvrdě pracujete, psychicky i fyzicky. Každý den je těžký, čas od času si ale „šlehnete“, a rázem se cítíte skvěle. Drogy jako například kokain působí na nervovou soustavu a skrze ní až do čelní kůry mozkové, kde sídlí naše centrum potěšení a odměn. Tady vyvolají dopamin a asi tušíte, co nastane pak. Ano, cítíme se spokojeně, šťastně, milovaní.

Na vztahu můžete být fyzicky závislí

Přesně takhle funguje vztah ženy se zlým mužem. Takoví se většinou chovají doslova hnusně a jejich žena je z toho zcela přirozeně nešťastná. Jenže pak se jednou za čas objeví ona „šleha“. Muž přinese květinu, vezme svou přítelkyni na večeři, utrousí pár krásných slůvek.  Tyto činy způsobí, že v ženském mozku dojde k nadprodukci dopaminu a je to tady. Žena je doslova jako zdrogovaná a její mozek si pocity štěstí a lásky spojí s osobou, která je vyvolala.

Pavlovův efekt

 Mozek je sice nesmírně chytrý, zároveň ho lze ale poměrně snadno obelstít. Začne toužit po dopaminu o to víc, že v mezidobích, kdy se muž zase chová jako ukázkový zloduch, se mu nedostává vůbec žádný. A protože si v tuto chvíli myslí, že dopamin získá, jen když se onen zloduch bude znovu chovat krásně… závislost je na světě.

Závislosti se odnaučíte jen vy sami

Vědci přinesli vědecký důkaz, že zlí muži opravdu o něco snadněji získají ženu, možná lépe řečeno závislou oběť. Teď už je ale jen na oněch ženách, aby se naučily se svou závislostí bojovat a nepodlehnout. Ještě si myslíte, že závislí můžete být jen na alkoholu nebo hracích automatech? Bojujte za štěstí nezávislé na „dobrovůli“ někoho jiného!