Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znamení vyhořelého vztahu

28. 11. 2018

Na začátku jste byli ve vztahu naprosto šťastní a plní vášně. Časem se ale z vašeho vztahu stalo něco bezcenného a prázdného. Něco, co pokračuje prakticky jen ze setrvačnosti. Zní vám to povědomě? Nejspíš se sami sebe ptáte, jestli váš vztah zcela vyhořel, nebo zda se dá ještě zachránit. Podívejte se, jak poznáte vztah, který už ani jednomu z vás nic nedá.

Nudíte se

Nuda, to je znamení, které většina z nás přehlíží, přestože má obrovský vliv a výpovědní hodnotu. Na vašem protějšku už vás nic nezajímá. Netěšíte se, až se znovu uvidíte. Pokládáte jsou lásku za předvídatelnou a napadá vás více věcí, které byste dělali raději, než spolu trávili čas. Každý vztah se v průběhu času stane klidnějším a otupí se nejvášnivější emoce. Pokud vás ale pomyšlení na partnera nebo partnerku nechává chladnými, znuděnými nebo dokonce rozmrzelými, není to protějšek pro vás.

Napadají vás spíše špatné než dobré věci

Pomyslíte na svůj vztah a počet záporů převýší jeho klady? Pokud si nejste vaším vztahem úplně jistí, sepište si klady a zápory na papír. Pomůže vám to získat lepší náhled na to, čeho si vážíte a co ve vašem vztahu chybí.

Nevěříte svému protějšku

Důvěra jako taková je trochu nejednoznačná. Jak moc si věříte, se v průběhu vztahu neustále mění. Pokud se tedy zrovna necítíte v důvěřivé náladě, může to být kvůli špatným zkušenostem v předchozích vztazích.  Může to být také proto, že zápasíte ještě se vztahy z dětství, nebo proto, že váš miláček něco nepěkného nedávno udělal. Od podezření na nevěru až po banální zapomenutí koupit mléko, které jste potřebovala do kávy. Ani jedno nutně neznamená konec vztahu. Problém je, když to zkoušíte, ale znovu a znovu selháváte v „úkolu“ věřit svému protějšku. Nebo dokonce, když vám oni sami stále dokola dokazují, že nejsou důvěryhodní. V takovém případě byste byli šťastnější jeden bez druhého.

Snažíte se svůj protějšek napravit

Jeden z nejočividnějších znamení, že váš vztah dospěl ke svému konci, je prostý. Váš miláček je spíše projekt než partner. Vidíte chyby, které mají a snažíte se je napravit. Občas uznáte, že ta věc k opravě v zásadě není charakterová vada. Je to ale problém, který musíte napravit, abyste spolu byli šťastní. Jistě, nikdo není dokonalý. Vy oba si ale zasloužíte být s někým kdo vás přijímá takové, jací doopravdy jste. Snahy toho druhého napravit jdou ale přímo proti tomu.